2020-01-08 375 views
其實我係偽韓妹子之外,我仲係偽台妹子😂 常常會想念台灣的味道😋 話說喺中環開左間台灣食店,就二話不說同朋友去尋找想念的味道啦😍·☆ 和風秋葵沙拉秋葵底下係用番茄碎沙拉托底,秋葵沾上滿滿芝麻醬,味道感覺十分清新開胃👍👍·☆ 台灣香腸 (2條)台灣腸絕對係台灣小吃的表表姐😍 完全是非常熟悉的味道😋 一片香腸夾附一小片搽片來吃,十分香口惹味😽😽·☆ 干貝蔥油豬排乾拌麵豬排炸得非常可口,炸粉不會很厚,恰到好處👍 蔥油拌麵較為濃味,完全合我的重口味🤤 撈埋干貝碎跟有咬口的拌麵一起吃,口感更勝一籌😋😋 如果略嫌拌麵太乾的話,可以倒少許附上的清湯一起吃,個人沒倒湯吃也不會感覺乾埩埩呢~·☆ 大呷紅燒筋肉雙盛牛肉麵紅燒牛肉跟牛筋炆得十分軟腍,口感延綿😋 麵底用上粗曲麵,掛湯能力頗高,整體感覺不錯的。·☆ 藍碟花鮮奶絕對要相機飲先📸📸 賣相非常吸睛😍😍 顏色由上而下漸變為粉藍色,真係靚到無朋友💙 味道有點點像荳奶,並帶有少許花香味,個人很喜歡呢🤗·☆ 紫心地瓜粒粒芋頭又一杯靚靚既特飲🤩🤩 全杯都係粉紫色💜 杯底有粒粒金黃既地瓜粒粒,非常可愛😻 味道帶點芋頭香氣,甜而不膩👍

☆ 和風秋葵沙拉

☆ 台灣香腸 (2條)

☆ 干貝蔥油豬排乾拌麵

☆ 大呷紅燒筋肉雙盛牛肉麵