2023-09-13 1035 views
放假諗住帶毛小孩出去玩,知道南豐紗廠有間pet-friendly 餐廳有得飲茶,就去幫襯下。我地被安排坐喺店內近門口位置,另一邊係走廊位,因為係2人枱嘅關係,所以店員拎多張櫈比毛小孩坐。點知另一位店員(上圖藍色位置那位)在送餐期間不小心踢到毛小孩張櫈,然後毛小孩成個飛左落地下😰😢😢我地明白店員係唔小心踢到,但該店員竟然即時擰轉頭大大聲怪責我們唔將張櫈推入d😡😡😡🤬🤬🤬!該店員唔講對唔住唔緊要,亦可漠不關心,但點解要怪責返我地???太過份!餐廳根本就唔係Pet-friendly😡______________________________至於食物其實係可以的,尤其是菠蘿叉燒包👍🏻個人覺得好食,熱辣辣同個菠蘿包好鬆軟。另外,生煎包就麻麻地,包面不脆身,但都有淡淡的黑松露味,偏油。其他都似普通酒樓質素,如果只去食野都可以,因為唔需要加一服務費,依一點要讚下👍🏻

菠蘿叉燒餐包

生蒸黑松露蔬菜包