上星期五晚諗住輕輕鬆鬆食個晚飯先去MCL睇戲。 朋友簡左呢間日本野, 我地一行三人, 分別逐個到達。 第一位晚上7時到達入座, 坐低唔夠10分鐘就wtsapp我地其他人, 話佢感覺到就快俾d職員趕走, 叫我地盡快到達。我以為係朋友誇張, 當我7點20分左右到達, 坐低左唔夠5分鐘, 有個年紀大d既女士問左我地3次要落單未。 5分鐘問3次, 係你驚我腦退化定你做開老人院?當其時餐廳入面仲有張high table 未滿, 門口亦都未見有人等位, 而呢間餐廳無提供訂座服務既。 我地費事大家難做, 叫左好幾樣菜式, 價錢除番開都二百蚊個頭, 並唔係一人叫一個低於100蚊既飯。但食既途中d侍應不停未食完就想收我地隻碟, 最後我地無叫埋單就自己俾張單我地, 但當其時餐廳係未滿同無人等位既。我想講你間餐廳做生意做到甘乞e, 甘樣迫d客有甘快食甘快就走, 加快你翻台率。 我建議你改做快餐店路線。 真係俾得起錢既食客唔會再回頭食你呢間趕客既舖頭!其實d壽司真心做得唔錯, 但係俾你呢個度宿既老闆趕客, 可惜左廚房既用心。
上星期五晚諗住輕輕鬆鬆食個晚飯先去MCL睇戲。