2016-06-12 2307 views
身為屯門友,又點可以唔試下啲新舖頭呢。Habitu 係一間人所共識既咖啡店,相比starbucks同pacific coffee,我覺得比地會比較出色,尤其是佢地啲朱古力就真係更加香濃、更加出名飲。松露野菌湯 - 磨菇湯好多餐廳都會用最簡單既方法處理,就係用攪伴機打爛晒啲磨菇就算數,但佢地唔同喎,你重可以搵到磨菇片,而家菇味十足香濃,十分好飲。蕃茄忌廉香腸寬麵 - 意粉方面應該係自家制,型狀比較特別,醬汁又足夠掛汁夠多,肉腸似豬肉腸而唔係普通雞肉腸。煙燻慢烤豬肋骨 - 由於係煙燻慢烤既方法炮制,豬肉質地比較淋同軟身,唔駛用刀,單係用叉都可以分開既肋骨,較為清新,有別於一般用大量甜既燒烤醬食法,又另有一番風味。其次伴碟既黑醋沙律同番茄仔都感覺同樣清新。Earl Grey Latte - 本身諗住會唔會變左杯港式鴛鴦呢,英式茶加咖啡重唔係鴛鴦,點知原來只係Latte上面加少量Earl Grey 茶葉,老實講就真係第一淡有少量 Earl Grey 獨有味道,跟住就唔覺有啦。有點失望,低於預期。
身為屯門友,又點可以唔試下啲新舖頭呢。