💖經過見呢間甜品鋪幾多人買,望下原來係中式甜品鋪,決定買啲番去試下!1⃣️中式糕點🍰 $20/3件💖我個日去到有成9款!選擇困難症發作🤣,但同價位嘅可以混搭,果斷一樣一件全部試曬👇🏻:🔸椰汁斑斕千層糕:椰子控嘅我對所有有椰汁🥥嘅都鐘意🤣!香甜椰汁同清淡嘅斑斕香互相中和🔸黑糖薑汁糕:辛辣嘅姜撞上微甜嘅黑糖,養生又補血,對女性黎講特別好🔸芝麻糕:糕體口感Q彈,帶芝麻糊嘅顆粒感,芝麻味香濃🤤🔸椰汁桂花糕:推薦!桂花帶有清香,加埋椰汁嘅鮮甜味,層次感唔錯🔸紅棗糕:紅棗清甜味突出,口感彈牙~🔸馬蹄糕:馬蹄粒爽口有咬感,份量足👍🏻🔸綠豆糕:清新綠豆香,清爽唔heavy🔸眉豆糕:足料,眉豆口感粒粒分明🔸紅豆糕:紅豆🫘甜得黎口感香軟2⃣️桃膠楊枝甘露🥭 $38💖見到呢個好吸引即刻要埋。份量足,整體味道唔會幾甜,啱晒亞洲人嘅口味!芒果塊大又香甜,西柚帶微澀味,再加上西米、椰汁等。最底有好多桃膠,美顏又健康~💖佢地仲有好多中式甜品同糖水,下次要試埋😋!而家又臨近新年,一家人👨‍👩‍👧‍👦飯後食啲中式甜品都唔錯。

1⃣️中式糕點🍰 $20/3件
🔸芝麻糕:糕體口感Q彈,帶芝麻糊嘅顆粒感,芝麻味香濃🤤

🔸紅棗糕:紅棗清甜味突出,口感彈牙~
🔸馬蹄糕:馬蹄粒爽口有咬感,份量足👍🏻

🔸綠豆糕:清新綠豆香,清爽唔heavy
🔸眉豆糕:足料,眉豆口感粒粒分明
🔸紅豆糕:紅豆🫘甜得黎口感香軟

2⃣️桃膠楊枝甘露🥭 $38

💖佢地仲有好多中式甜品糖水,下次要試埋😋!而家又臨近新年,一家人👨‍👩‍👧‍👦飯後食啲中式甜品都唔錯。