工作做完左,跟住左係佐敦周圍走下,本來諗住去旺角食飯,跟住突然見到呢間餐廳,見到牆上面啲裝飾相好似有啲吸引,問左店員竟然係尼泊爾餐廳,所以就走左入去試下。 一坐低就有小食送上,真係好貼心,而且夠香脆。 根據餐廳職員講呢度嘅食物都係傳統尼泊爾風味,我地可以食到啲好傳統嘅食物,我地今晚就有口福喇,好似呢個momo, 外表睇落好似餃子,但其實入口同一般水餃有小小唔同,配埋中間香辣嘅尼泊爾醬料,夠晒惹味,都真係估唔到咁配搭。 香辣炒薯仔炒薯仔最重要嘅一點係時間的掌控,師傅呢度嘅炒薯仔用尼泊爾醬料入口唔會太乾身,而且夠晒香辣,份量亦都好足唔會太小,岩晒我地呢啲大食嘅人。 炒雞軟骨炒雞軟骨最緊要係要鑊氣,廚師整得就真係夠晒味,份量又夠多,鐘意喝酒仲可以用黎送酒。 二個人做完野黎食真係好正,絕對值得再黎

一坐低就有小食送上,真係好貼心,而且夠香脆。

香辣炒薯仔

炒雞軟骨

二個人做完野黎食真係好正,絕對值得再黎
$100 (Dinner)