2024-09-26
La Taverna係頗有歷史既意大利餐廳,從裝修風格已經可見一斑。穿過低矮拱門行入餐廳,就好似走入意大利小巷一樣,非常有情調。餐廳食物質素非常不錯。個人幾滿意👍🥰生牛肉他他非常好食既tartare。整體調味偏淡,所以更能食到牛肉既原汁原味。巴馬臣芝士既鹹香同生牛肉亦非常夾。😊意式拼盤冷盤樣樣都幾好食,份量亦足。🥰烤八爪魚自家製墨汁幼蛋麵呢個係全日MVP,烤八爪魚軟糯香口,好好食!墨汁幼蛋麵既調味非常惹味,好香蒜味,蛋麵麵質亦好特別。整體偏濃味,重口味愛好者真係要試下。😊 經典手工千層麵不過不失既穩陣之選,熱辣辣既芝士配上番茄肉醬永遠唔會過時👍🥰碳烤安格斯肉眼扒好食🤤肉眼熟度煎得啱啱好,肉味被碳香味激發咗,牛扒肉質柔軟。薯蓉伴碟好好食,軟綿綿🥰可惜薯蓉份量好少,兩啖食曬🥲😊開心果椰林樹影🙂提拉米蘇全日最失望既係tiramisu,聽聞都出名,但係好普通。咖啡味同酒味都缺失,而芝士亦唔算好香。開心果奶凍比tiramisu好食,唔算好濃開心果味,整體偏清淡唔甜,但食完一餐幾漏既意大利菜再食呢個甜品感覺幾舒服。
餐廳食物質素非常不錯。個人幾滿意👍
🥰生牛肉他他
😊意式拼盤
冷盤樣樣都幾好食,份量亦足。
🥰烤八爪魚自家製墨汁幼蛋麵
😊 經典手工千層麵
不過不失既穩陣之選,熱辣辣既芝士配上番茄肉醬永遠唔會過時👍
🥰碳烤安格斯肉眼扒
😊開心果椰林樹影