2023-09-16 320 views
雖然中菜算由細食到大👶🏻👧🏻👩🏻👵🏻但其實要中菜要細分,應該好多我都未食過🤔今次帶埋皇太后試新野👩‍👧灣仔酒店內既傳統手藝湖南菜🥢環境優雅 • 舒適,成個感覺好高貴💃🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪前菜▫️特色紅薯片 ($68)炸表面有少少芝麻🤍有少少似薄脆豬肉紙既感覺,脆卜卜✨香口野真系會食唔停😝.▪主菜贊贊位💕𝟐款野食,都有蠟燭仔加熱住,𝐊𝐞𝐞𝐩住溫度🔥▫️清燉湘捨甲魚 ($368)依個奶白魚湯🐟不得了,必點❣️因為營養價值夠之外,大大件嫰滑甲魚裙邊,膠原爆棚🧏🏻‍♀️靚靚們一定要飲🥰魚湯飲落鮮甜勁濃郁,加埋蔥花更香💚.▫️農家小炒肉 加左青辣椒 • 辣椒仔🌶️ • 豆豉 • 蒜頭🧄…炒肉片🐖辣辣惹味,餸飯一流呀🥄好易就清左碗白飯🍚.▪東北大米飯 ($28).▪甜品 (一凍❄️一熱🔥)▫️桂花椰汁凍 ($68) 好滑滑,仲有紅豆粒粒🫘▫️糖油粑粑 ($68) 糖漿包住曬全件粑粑,食落軟軟糯糯🤓.▪茶位 ($28/位)勁靚既花茶,原朵大菊花 • 杞子,好養生🌼店員姐姐仲特登換只透明玻璃杯俾我地,旁邊睇勁靚💖 見我地飲曬,又不斷主動幫我地加水🫶🏻.~•~
雖然中菜算由細食到大👶🏻👧🏻👩🏻👵🏻
但其實要中菜要細分,應該好多我都未食過🤔
今次帶埋皇太后試新野👩‍👧
灣仔酒店內既傳統手藝湖南菜🥢
環境優雅 • 舒適,成個感覺好高貴💃🏻

▪前菜
▫️特色紅薯片 ($68)
特色紅薯片

▪主菜
贊贊位💕𝟐款野食,都有蠟燭仔加熱住,𝐊𝐞𝐞𝐩住溫度🔥
▫️清燉湘捨甲魚 ($368)
依個奶白魚湯🐟不得了,必點❣️
魚湯飲落鮮甜勁濃郁,加埋蔥花更香💚

▫️農家小炒肉
加左青辣椒 • 辣椒仔🌶️ • 豆豉 • 蒜頭🧄…炒肉片🐖
辣辣惹味,餸飯一流呀🥄
好易就清左碗白飯🍚
農家小炒肉

▪東北大米飯 ($28)
甜品 (一凍❄️一熱🔥)
▫️桂花椰汁凍 ($68) 好滑滑,仲有紅豆粒粒🫘
桂花椰汁凍

糖油粑粑
糖油粑粑

▪茶位 ($28/位)
勁靚既花茶,原朵大菊花 • 杞子,好養生🌼

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
特色紅薯片