2022-07-06 178 views
今次介紹呢間係米芝蓮推介嘅傳統潮州中菜館,之前我都去過好幾次飲茶覺得出品唔錯,今晚就試一試佢嘅晚飯果然冇令我矢望😁滷水鵝腸拼鵝腎豆腐墊底~鵝腸真係正到冇朋友超級爽脆👍😋極力推薦😁店員就推介一個夏天好適合嘅鹹檸檬燉鴨湯~我初初都有啲擔心唔好飲,原盅上嘅時候已經覺得好靚好吸引,一打開嘅時候陣陣鹹檸檬味漂出,聽聞有開胃益脾的功效😀感覺好清新帶有少少酸好味😋川椒雞~雞肉非常入味又好嫩滑不過珍珠葉入口就少少油扣少少分😅瑤柱肉碎煮水瓜~水瓜好甜清清地夏天真係好啱食最後當然唔少得潮州甜品作當晚嘅完美句號啦🤣炸油粿~我至愛嘅潮州甜品之一依家真係好少地方有得食👍😋潮州福果八寶糖水話明八寶當然要有八種材料啦~福果,馬蹄,雪耳,柿餅,薏米,清心丸,百合,紅棗👍😋
瑤柱肉碎煮水瓜~水瓜好甜清清地夏天真係好啱食

最後當然唔少得潮州甜品作當晚嘅完美句號啦🤣