2010-03-08
今次試左空運京都抹茶奶凍伴紅豆同朱古力班尼斯伴雪糕,首先講下佢個空運京都抹茶奶凍伴紅豆先啦,佢依然好似之前既奶凍一樣,口感一流,入口即溶,唔同既係佢今次用左抹茶而唔係雲尼拿籽,不過味道一樣濃郁,加上佢上面鋪左少許煮到就黎變溶既紅豆,味道唔太糖,依然有大量既紅豆味.同抹茶互相輝影,帶出尼一碗甜品簡簡單單既味道`至於朱古力班尼斯伴雪糕,佢既朱古力cake帶有一層層既口感,由佢既合桃講既,佢既合桃唔似係出面既一樣,少少苦既感覺都冇,但係佢既朱古力就唔似得出面既一樣,甜得黎帶有少少苦`哈哈~依家諗返就好似有d戀愛既味道一樣,好適合一對情侶一齊去食`鐘意食尼一間甜品屋係因為佢既甜品唔會加上大量既糖份落去做,每一樣甜品都可能食得出佢自己本身既味道,係出面好難食到,但係依然係冇咩人去食...如果大家鐘意食糖水,又想試下佢點樣發揮一樣甜品本身應有既味道,絕對可以一試!