2021-04-27
餐廳分咗兩邊,Nara Thai 係食傳統雅緻嘅泰國菜,行典雅風格而Lady Nara就係泰式x西式fusion菜,裝潢行少女風,同Nara Thai嘅風格截然不同餐廳入面仲有靚靚打卡位,有得食飯,又有得打卡,一次過滿足晒你兩個願望🤩入座後,店員會送上一份蝦片,蝦味濃,香脆可口生蝦新鮮鮮甜、爽口彈牙不在話下,餐廳冇用冰墊係底去保持冰度,個人覺得咁樣口感反正更好,即使食到最尾,唔會將生蝦雪到硬曬豬頸肉燒至焦香,肉質保持到軟腍之餘,亦保存到肉汁,唔會太乾身,配上微辣惹味嘅醬汁、清新爽口嘅青木瓜沙律,口感豐富餐廳供應嘅咖喱種類繁多,有紅咖喱、青咖喱、黃咖喱,甚至比較特別嘅馬莎文咖喱都有,由於我同朋友唔食得辣,所以揀咗微辣嘅青咖喱,咖喱濃郁杰身,辣味溫和,唔會食到好辛苦,再以薄餅沾咖哩,簡直係絕配🤩一餐完美嘅晚飯又點少得一杯凍飲呢😍鮮椰子沙冰標榜💯%鮮果製造,果然係真材實料,一解膩感☺️泰式奶茶味雪糕香濃,八種配料有生果,例如大樹菠蘿、芒果,仲有椰果、涼粉、芋泥等,口感豐富😋 唔好睇佢每款配料只有少少,加加埋埋其實多到可以淹沒個雪糕球架食完呢兩款甜品超滿足
入座後,店員會送上一份蝦片,蝦味濃,香脆可口
食完呢兩款甜品超滿足