2023-11-15
李家 (筲箕灣道) (西灣河)西灣河筲箕灣道180號1樓3號舖食過李家嘅外賣幾次,每次都冇令人失望,去開西灣河做嘢,朋友諗起想食韓式炸雞,當然就去李家嘅西灣河分店啦!我哋早一日係OpenRice book 位,發現重有88折,真係超開心🥳食物蜂蜜蒜蓉炸雞- 我哋鍾意真實食雞嘅感覺,所以叫咗有骨嘅,當然鍾意啖啖肉嘅人就有無骨嘅選擇,佢嘅炸雞好大份,外脆入邊多汁軟熟,超好食,而佢仲會跟傳統酸蘿蔔同一個椰菜沙律,所以食一嚿雞再食吓酸蘿蔔,真係絕配,而佢話係蒜蓉,但係其實係一粒粒蒜頭鋪喺底,鍾意食蒜頭嘅人會非常高興牛肉炒粉絲- 真係超大碟,佢嘅味道係好傳統嘅韓式,非常啱我胃口西柚子味Rita- 見到造型已經超開心啦!好飲得來仲飲極都飲唔完😂總括嚟講,李家嘅食物係充滿傳統韓國風味,好味之餘仲好大份,我哋兩個人終於都係食唔晒要打包😂再加上網上訂位有折,真係好高性價比👍🏻
西灣河筲箕灣道180號1樓3號舖
食物
蜂蜜蒜蓉炸雞
牛肉炒粉絲
- 真係超大碟,佢嘅味道係好傳統嘅韓式,非常啱我胃口
西柚子味Rita
- 見到造型已經超開心啦!好飲得來仲飲極都飲唔完😂