(Non-member)
2008-07-27 2 views
今晚我約佐3個friends去食飯,大家都話想食意大利餐,且想找一間有傳統意大利風味嘅餐廳,所以,我哋就先瀏覽佐open rice,最終就選擇佐這間意大利餐廳, 想試吓究竟係唔係咁正先,結果,果然無令我們失望, 且有驚喜添!Salad - Insalata di Oriana - 菜好新鮮,味道都OK, 但如果有埋洋葱仲正D。Bread - OK! 不是太硬, 且有2款選擇, 不過我哋無叫添加, 所以唔知佢俾唔俾Drink - grapefruits juice 好有西柚味, 仲有D果肉, 估計是鮮搾的。HK48/glass pineapple juice 就太甜 HK$48/glass 白洒(in glass) -有3種選擇, 2種比較清, 1種帶甜, 但全部都屬易入ロ的, 且價錢為 HK$68/glass, 不算太貴 Soup - Minestrone - 因為Menu上寫明為"Grandmother"style, 所以我哋叫佐1個試吓, 果然有"home made" feel.Main course - 1

HK$68/glass, 不算太貴
Main course - 1 )Gnocchi di Patate con gamberetti al Congnac e Caviale - 此種意粉不是每間意大利餐廳都有, 只有較正宗的オ會有,所以我哋一定要試, 果然正! 佢嘅口感就好似食上海年糕咁, 好煙韌, 加埋D汁, 簡直正! 2) pasta with lambs (忘記佐果全名) - 意粉是屬較粗身個種, 但好有咬口, 不過D碎羊肉就比較酥, 另得一件羊扒, 雖然件羊扒唔酥, 好味, 但始終較少
Dessert - tiramisu酒味重,軟及濕度高, 但很新鮮好味!
chocolate mossus 好滑
Italian styles Chesse 有4種,如果喜歡chesse不妨一試,因為一次過可試到sweety、creamy、salty、salty with bitter taste, 連少量bread上

其實, 以上面嘅菜式,我哋4個人巳经好鬼飽, 点知個waitress仲話送多一個"Homemade" dessert俾我哋,Menu上是沒有的,起初我哋以為佢講笑, 点知佢真係送佐個chocolate with cream嘅甜品俾我哋, 4件, 一人一件, chocolate屬濃味個種, 但加埋D滑滑嘅cream, 就好正啦, 就算飽都不能放過呀!所以, 我哋覺得佢哋D service都唔差呀,就算唔計佢送唔送dessert, 佢哋都好主動幫我哋執枱, 態度又nice, 所以我哋好滿意其服務態度。
另外,我個friend問佢哋餐廳有否多一些較傳统而Menu上是沒有嘅意大利Pasta, 佢哋話有, 不過不是每天都有, 可嘗試即問厨房, 如果有, 佢哋都會照做, 所以, 我同D friends都話會再來的!:

$325 (Dinner)