2019-04-10 94 views
一路入元朗既車程中一路Google有咩美食推介。Search到呢間好多人讚既大雞脾,份量之大係大過塊面!於是我地又滿心期待去搵食喇~去到見到入面座無虛席!出面都好多人等位。好彩我地得兩個人好快就有位。呢間鋪鋪面唔大,我地撘檯坐都有d迫,坐低見隔壁左右唔係食炸脾飯就食炸脾沙律,睇黎個個都係為隻脾而黎!因為要留肚食甜品所以我地只叫左一個炸脾~跟餐有沙律同薯餅同一杯野飲。估唔到野食未黎已經因為服務而扣點分,我拎住餐牌想影點知一手俾個店員拎走左,跟住隔離檯話想轉個汁做蒜蓉汁點知俾個店員黑面仲啤左一下~😂好啦咁惟有期待美食撘救~炸脾上檯係巨形既!但食落又唔覺真係特別到令人想專程黎食,感覺好似只得個SIZE比較特別,醃得都唔係話好香。反而旁邊既薯餅同沙律仲出色! 薯餅炸到超脆,好香口!沙律唔係普通罐頭雜果沙律,食落係有薯仔有甘荀有蘋果,全部新鮮蔬果!呢個有驚喜~👏感受到誠意既!野飲揀左凍檸茶,都好大杯,兩個人飲都唔會唔夠喉!總括而言成餐味道都唔錯既,只不過可能自己對於隻脾期望太大所以有d失望而已!😔
一路入元朗既車程中一路Google有咩美食推介。

炸雞脾配薯餅及沙律

野飲揀左凍檸茶,都好大杯,兩個人飲都唔會唔夠喉!