相信有食過jenjen出品既朋友仔對呢個都唔會陌生🤎聞名不如見面弱弱的小妹我永遠係搶購唔到平時既快閃🤣咁為咗想試好喇就將自己生日交比jenjen呢度試一試🤎完全就係想像中傳說中既神級蛋糕🤎先講下個賣相先🤩🤎琴日自己生日 食之前send咗比3個朋友睇呢個蛋糕不做假 佢地既回饋係...「哇!勁靚啊個蛋糕😱!」「痴線外型勁吸引!搞到我都想食😍😍」「好少女啊😳!邊度買架?」哈 搞到啲朋友都對呢個蛋糕好有興趣🤎對於蛋糕造型 自己都覺得好靚🤎🤎首先粉紅白襯色仲要有金箔點綴超靚🤎好有少女風既特色 而正正係我最鐘意既一種 好滿足到我既少女心🤎360度影相都零死角 咁既造型真係點影個蛋糕都靚🤎賣相100分🤎而蛋糕既味道老實講第一次食真心哇咗一句出黎🤣😳🤎個濃度係...真係好似直接飲啲唔知提鍊咗幾耐既焙茶咁...屋企人食頭幾啖都話係食過最濃濃濃濃濃味既蛋糕😳好癲啊omggg🤎🤎真心痴線 好似唔洗錢咁落咗勁鬼多料😳🤎但重點係我已經唔係揀特濃個款😳(我真係想像唔到特濃仲可以再昇華到咩層次..宜家已經係神級既濃度😳😳...)蛋糕體本質 鬆軟綿密 濕潤可口 味道依然係十級般的香濃🤎好正🤎!不得不提蛋糕中間既蕨餅🤎
相信有食過jenjen出品既朋友仔對呢個都唔會陌生🤎
而蛋糕既味道
老實講第一次食真心哇咗一句出黎🤣😳🤎
真心痴線 好似唔洗錢咁落咗勁鬼多料😳🤎
不得不提蛋糕中間既蕨餅🤎
同屋企人一致同意口感非常好 軟冧冧 好好𡁻 煙煙韌韌彈下彈下既感覺🤪🤎🤎
完全係坊間其他店做唔到既味道🤪🤎🤎
招牌蕨餅餡果然係無敵強🤪超好味🤎🤎
仲要再講下我特登加既芝士奶蓋🤎🤎😳!
好surprise個味同件蛋糕真係好夾🤎!
芝士奶蓋個味調得好好🤎!
食一啖 又soft又綿滑既奶泡散出芝士咸香又夾著焙茶既甘香 兩者融為一體咁食法超有層次超級正🤎又一個出面蛋糕店唔會做到既效果🤎唯有jenjen獨家研發🤪🤪🤎🤎!
好彩有加奶蓋!因為唔加我應該會後悔錯過咗呢個味道🤎🤪(小妹係芝士奶蓋fan!
味道完美地100分🤎
對於成個蛋糕真係無野挑剔
應該係我咁耐以黎生日食過最正最濃最鐘意既蛋糕🤎(屋企人都覺得好讚♡!☺
成個蛋糕食到最後階段我仲要lam哂啲cream🤪🤪因為本著低油低糖既想法就不怕吃多多多了🤎自己久違的放肆了🤎
好開心琴日去拎蛋糕個陣仲可以自己慢慢揀生日牌🤎🤎最後揀咗自己鐘意既粉紅色☺!
jenjen既蛋糕一向唔係走平價路線🤎
但我琴日終於知道呢度蛋糕點解有咁多朋友仔支持🤎🤎
因為味道賣相等實在太出眾了🤎
幸福係咩?相信食jenjen既蛋糕會係其中一種❤!
京都焙茶蛋糕配芝士奶蓋
TakeAway