2014-11-19
朋友同我食BIRTHDAY DINNER我話要食泰菜,所以就揀左《泰屋》因為想坐得舒服一點麻地方是不錯的,枱與枱都算闊落的人齊了就叫野食喇越式蒜蓉牛油雞翼~~~味道可以,但雞翼炸得不夠香脆,宜家油油地,一碟6隻都算係咁了柚子沙律~~~醬汁多了一點,柚子又好散,味道可以的冬蔭公~~~好味!夠熱,配料都好多,但好以唔夠辣炭燒豬頸肉~~~燒得好乾,仲有點鞋,豬頸肉味道又麻麻地紅咖喱雞~~~NO GOOD,一點咖喱香都冇,一點辣味都冇,只有甜點,最重要係唔熱只係暖暖的......入面D雞肉又冇味叫了個蒜蓉法包配這個咖喱,法包唔好食,好"UN"一點都唔脆,究竟有冇焗個架芒果糯米飯~~~糯米飯是黑糯米同白糯米各一半,黑糯米軟硬可以的,白糯米就硬左D又乾左D,芒果都夠甜食泰菜真的可以有其他的選擇,D野食基本上係好麻麻,而且因為樓底矮好嘈
我話要食泰菜,所以就揀左《泰屋》因為想坐得舒服一點麻
地方是不錯的,枱與枱都算闊落的
人齊了就叫野食喇 越式蒜蓉牛油雞翼~~~味道可以,但雞翼炸得不夠香脆,宜家油油地,一碟6隻都算係咁了 柚子沙律~~~醬汁多了一點,柚子又好散,味道可以的 冬蔭公~~~好味!夠熱,配料都好多,但好以唔夠辣 炭燒豬頸肉~~~燒得好乾,仲有點鞋,豬頸肉味道又麻麻地 紅咖喱雞~~~NO GOOD,一點咖喱香都冇,一點辣味都冇,只有甜點,最重要係唔熱只係暖暖的......入面D雞肉又冇味
叫了個蒜蓉法包配這個咖喱,法包唔好食,好"UN"一點都唔脆,究竟有冇焗個架 芒果糯米飯~~~糯米飯是黑糯米同白糯米各一半,黑糯米軟硬可以的,白糯米就硬左D又乾左D,芒果都夠甜