2024-02-02
第二次嚟食喇,無論食物同職員態度都依舊好滿意,原本book咗室外位置,有火爐影相好睇啲,不過剩返好少位,又有少少撇雨,見室內唔算多客人,最後揀室內。我哋一行三人每人order兩杯酒或者一支酒加一杯,蠔都會有discounts,最後我哋飲咗兩支Giant Steps Yarra Valley 2021,好易入口,價錢又唔貴。第一round每人五隻,我哋都唔係咁識,好似有一款係creamy啲,由職員推介,蠔好新鮮,佢哋都話第二隻最好味。旗仔起由右至左:Namibian Gigas(WLD)Arousa(WLD)Gillardeau(WLD)Gold OstraRegal(WLD)L'Etoile(WLD)第二ground我同老公每人三隻,朋友仔話有啲飽,由上面旗仔起由右至左:Kumamoto(WLD)Taylor Pacific(WLD)Irish Premium(WLD)意式小食拼盤 (煙三文魚,莎樂美腸,巴馬火腿,水牛芝士蕃茄,橄欖)頂級法國藍青口(香草忌廉汁),好味呀,青口熟嘅程度啱啱好,仲好軟身。法國長棍麵包(牛油,田園香草醬,意大利黑醋橄欖油),職員介紹點青口忌廉汁食。蒜香橄欖油
旗仔起由右至左:
Namibian Gigas(WLD)
Arousa(WLD)
Gillardeau(WLD)
Gold OstraRegal(WLD)
L'Etoile(WLD)
Kumamoto(WLD)
Taylor Pacific(WLD)
Irish Premium(WLD)
蒜香橄欖油意大利麵。
美國頂級安格斯肉眼扒(5成),唔乾又有肉味,有少少油脂感。
法式芝士焗薯餅,share一個後覺得好好味,外脆內軟,裏面唔係碎或者蓉,係一條條片狀嘅薯仔,所以每人再食多份,即係食咗4份。
其實係預早同agent小姐慶祝生日,訂座嗰陣無講過係慶祝,只係隨口講你生日你話事啦,職員就話送件蛋糕。
預祝你生日快樂。