2023-01-19
餐廳位置好方便,尖東站一出就見到。環境方面,餐廳裝潢簡約,座位都幾闊落。而串燒選擇幾平均,海鮮、肉同菜都有,同時可以自由辣度。😉蒜蓉大生蠔 ($58)一份2隻,生蠔燒完都好大隻,而且幾厚肉,燒完仲好juicy,配埋蒜蓉好惹味。😀燒白鱔 ($58)魚皮燒到脆卜卜,白鱔好肥美,油脂豐富,咬落啖啖魚油,加上調味剛好,正呀。👍👍👍鹽燒大海蝦 ($38)2隻海蝦都幾大隻,而且蝦肉好彈牙,幾鮮甜,唔錯喎。😉惹味台灣腸 ($18/串)見到呢度有台灣香腸即刻點嚟試下,鐘意佢燒到外層脆脆,入面又充滿油脂,啖啖肉又好香口。🥰有機菠蘿 ($18)將菠蘿表面加上層焦糖,食落酸酸甜甜,同時菠蘿好juicy,咬落去爆汁,好有驚喜呀!❤️❤️❤️蒜蓉原條茄子 ($38)滿滿蒜蓉鋪係厚厚茄子肉上面,仲有孜然同辣椒粉,好入味呀。😝翠玉瓜、韭菜、秋葵 ($15/串)個人幾喜歡呢度嘅蔬菜串燒,全部都燒得剛剛好,特別係翠肉瓜,厚身又多汁,好味呀!👍😊咸檸梳打、青檸梳打 ($28/杯)好少串燒店會有特飲,個咸檸梳打真係好解渴,而且味道幾好,頓時覺得無咁熱氣。🤣整體食物質素唔錯,性價比仲極高,個人最喜歡燒白鱔、有機菠蘿同蔬菜串燒,另外
蒜蓉大生蠔 ($58)
燒白鱔 ($58)
鹽燒大海蝦 ($38)
2隻海蝦都幾大隻,而且蝦肉好彈牙,幾鮮甜,唔錯喎。😉
惹味台灣腸 ($18/串)
有機菠蘿 ($18)
蒜蓉原條茄子 ($38)
滿滿蒜蓉鋪係厚厚茄子肉上面,仲有孜然同辣椒粉,好入味呀。😝
翠玉瓜、韭菜、秋葵 ($15/串)
咸檸梳打、青檸梳打 ($28/杯)
整體食物質素唔錯,性價比仲極高,個人最喜歡燒白鱔、有機菠蘿同蔬菜串燒,另外店員亦好友善,抵讚!呢度好啱同三五知己一齊嚟,邊食串燒、飲番兩杯,邊傾計,正呀!🍻😊