2021-10-09 187 views
荃灣好多連鎖店美食,不過走入D橫街小巷,有D小店仍保持佢地既風味特色.呢間光榮冰室絕對係表表者!入到去就係上世紀茶餐廳既格局,裝潢簡單,周圍貼滿晒餐牌同食物名,咁先有風味!我地叫左個雪菜肉絲米,好大碗,賣相雖然一般,但食落口非常好味!D雪菜份量好多而且好惹味,D肉絲都好彈牙,又辣辣地,食完相叫多碗再食!跟餐仲送火腿奄列同丹麥多士,多士好脆好香口,奄列蛋好滑,火腿又夠多,真係無叫錯!D人多數黎食沙嗲牛肉麵,我地都叫個加左金菇轉左米粉既,一樣咁好味,因為用煲上,所以一直都熱辣辣,唔怪得係招牌菜!最後要講既係杯紅豆冰,不過係加幾蚊就飲得,好抵又好味!

最後要講既係杯紅豆冰,不過係加幾蚊就飲得,好抵又好味!