2022-10-19 1256 views
夜晚晚咁岩經過花都,又想食台灣菜就去左哩間食!今次就叫咗3樣嘢,分別係台式熱滷物套餐($58)、酥炸杏鮑菇($18)同台角蔥仔餅($20)首先係台式熱滷物套餐($58)以$58嚟講佢都算大兜,睇返餐牌,佢可以係A、B、C、D、E各選一樣,咁今次A我就揀雞腎,覺得太淋冇乜咬口,B:三星蔥貢丸粒貢丸一咬就爆晒啲汁出嚟,入面仲要有餡,蔥味好濃,超好食! 之後C我就要左蘿白,有成4大舊,本身已經煲左好耐好淋,吸晒啲高湯好juice,再加上拎返屋企個陣吸左啲滷汁,好甜好好食,但係有啲偏咸。D我就要左滷蛋,滷蛋又係滷咗好耐最後E我就要左冬粉,啫係香港我地叫嘅粉絲,好普通嘅粉絲,下次想叫烏龍麵試下!哩兜真係超大兜,自己另外淥左啲菜配合住嚟食,哩到夠我分3餐食另外仲叫左啲小食返去同屋企人食哩粒係酥炸杏鮑菇($18),第一次食炸菇,原來係可以咁好食!本身以為炸菇會好脆,但係一咬落唔脆,反而係啲汁爆晒出嚟,完全唔覺得係炸過,$18份量都ok,大推!仲有哩個台角蔥仔餅($20)$20有4粒 約4cm直徑嘅炸圓餅仔,入面包左好多蔥,蔥控應該會好鍾意!但係$20就有啲唔抵啦今次哩到買左$97,食物質素ok同埋已
夜晚晚咁岩經過花都,又想食台灣菜就去左哩間食!
首先係台式熱滷物套餐($58)
台式熱滷物套餐
冬粉(粉絲)
三星蔥貢丸
粒貢丸一咬就爆晒啲汁出嚟,入面仲要有餡,蔥味好濃,超好食!

D我就要左滷蛋,滷蛋又係滷咗好耐

另外仲叫左啲小食返去同屋企人食
酥炸杏鮑菇

台角蔥仔餅
仲有哩個台角蔥仔餅($20)

今次哩到買左$97,食物質素ok同埋已經夠我食幾餐,覺得性價比幾高,下次會再買其他嘢試
TakeAway
台式熱滷物套餐