2021-07-23
我睇完戲就喺戲院附近搵嘢食,由於康城商場好多舖頭未開,食店選擇又少,見到interval 裝修都幾靚,人又唔多,仲有set lunch,就決定去試吓。入到去一坐低,冷氣勁凍,張枱又細,見隔離嗰邊有位,就問可唔可以換枱,點知個侍應話我幫你校細啲冷氣,就冇俾我哋換位。(果陣未叫野食,已將過lunch time,無人等位。到我地食完,都仲有好多吉位,而我地原本想坐嘅位,都係俾左一個人坐🙄)開頭見到個Menu,見一個set lunch係$108 ,以為都OK抵,點知原來每個main course價錢唔一樣。$108果個係素菜意粉…..每個平均可能要加多$20至$90,最後兩個人淨係set lunch食咗三百幾蚊,冇嘢飲,價錢有啲貴。講返食物質素,整體唔錯嘅。不過呢就上咗意粉先,跟住先至上個湯俾我哋。張枱有細,放完碟意粉,再放多兩碗湯已經無位。為咗有位急急腳咁樣飲完碗湯。南瓜湯,ok 啦,不過不失。日式溫泉蛋carbonara 意粉味道唔錯法國藍蝦扁意粉,覺得啲蝦唔夠彈口。埋單兩人$326,無叫野飲,只係食左三樣野,真心貴。
南瓜湯,ok 啦,不過不失。
日式溫泉蛋carbonara 意粉味道唔錯
法國藍蝦扁意粉,覺得啲蝦唔夠彈口。
埋單兩人$326,無叫野飲,只係食左三樣野,真心貴。