係poly 做完野,同朋友諗住係紅磡搵下好野食,行行下發現左呢間龍門冰室咁多年黎都冇食過,見佢門面新淨,就入去試試啦!首先睇佢嘅餐牌,發覺啲菜色選擇都幾豐富,除左有一般冰室嘅早午餐,常餐,同埋碟頭飯焗飯之外,仲有唔少特色食物,例如有蛋包飯,韓式泡菜鐵板飯,英式全日早餐,麻辣米線,同埋日式玉子燒等等,如果有時食厭左茶記食物都算有另外嘅選擇👍🏻我地叫左幾款食物,第一樣係芝士焗西蘭花,用左大量芝士,邪惡感十足!然後係蜜糖雞翼,略嫌有少少乾身。主菜方面,叫左個咖哩汁庵列炸魚柳配意粉,個咖哩汁係偏港式帶點微辣,炸魚柳幾嫩滑,配埋炒得半熟嘅庵列蛋好豐富👍🏻第二個主菜係韓式泡菜鐵板雞扒鴨胸飯配黑椒汁,雞扒肉質juicy唔鞋身,但可惜嘅係揀左個黑椒汁唔太夾泡菜。最後兩個人叫左咁多野加埋野飲每人都唔過一百蚊,幾抵食,poly 嘅學生又多個選擇啦!

然後係蜜糖雞翼,略嫌有少少乾身。