2016-11-29
以前係灣仔返工,lunch有時都會黎依間餐廳食,因為通常唔駛等太耐就可以入到去~ 我地3個人叫左以下幾樣食物,已經食到肚子滿滿的~(1) 紅燒牛肉擔仔麵 $55牛肉味道香濃,麵質軟硬適中,唔錯~(2) 麵醬豬軟骨肉燥飯 $53豬軟骨外表同紅燒牛肉差唔多,入口味道唔差,肉質如果再滑d更好,肉燥飯味道唔錯~(3) 台南蚵仔煎 (大) $55份量比想像中大,而且蛋內的蚵仔都幾大隻,可惜蛋味唔夠濃郁,而且質感比較黏~(4) 地道點心雜錦 $41包括有宜蘭米糕,鹵水豆腐,鹵水蛋,咖哩角~ 豆腐,蛋及咖哩角味道中規中矩,唔算太特別,而米糕黏黏的,味道上小編唔算太鍾意~(5) 宇治抹茶紅豆 $26唔知係未因為小編叫左少甜少冰既關係,小編覺得這杯飲品不似平時飲的咁甜,而且還帶有少少抹茶香,唔錯~以這個價錢食到台灣野,而且味道都唔錯,值得一試~
牛肉味道香濃,麵質軟硬適中,唔錯~ (2) 麵醬豬軟骨肉燥飯 $53
豬軟骨外表同紅燒牛肉差唔多,入口味道唔差,肉質如果再滑d更好,肉燥飯味道唔錯~ (3) 台南蚵仔煎 (大) $55
份量比想像中大,而且蛋內的蚵仔都幾大隻,可惜蛋味唔夠濃郁,而且質感比較黏~ (4) 地道點心雜錦 $41
包括有宜蘭米糕,鹵水豆腐,鹵水蛋,咖哩角~ 豆腐,蛋及咖哩角味道中規中矩,唔算太特別,而米糕黏黏的,味道上小編唔算太鍾意~ (5) 宇治抹茶紅豆 $26
唔知係未因為小編叫左少甜少冰既關係,小編覺得這杯飲品不似平時飲的咁甜,而且還帶有少少抹茶香,唔錯~ 以這個價錢食到台灣野,而且味道都唔錯,值得一試~