2018-02-26 879 views
今日同朋友 去到 旺角食野 ,佢話想食日本嘢所以我就喺openrice睇下食咩好, 之後我就見到鳴門,因為之前食過都覺得唔錯啲嘢,都新鮮,所以今次我再同佢講話不如過去食。 去到八點半 ,唔使等位就有得入去,門口有一個扭蛋機,只要你畀一蚊就可以扭一樣嘢食出嚟,最後我就換咗一個牛油果魚 。入到見到有唔同嘅晚餐選擇,最後我哋選擇咗鰻魚溫泉蛋芝士飯定食再加牛油果軟殼蟹卷 ,燒牛舌魷魚筒, 再加一個椰子雪葩甜品。 鰻魚溫泉蛋芝士飯的鰻魚偏乾,但係芝士十足,而且加上溫泉蛋有蛋香又夠滑,所以整體味道都唔錯,但係偏滯。 燒牛舌都燒得啱啱好好軟熟又香,但係以四十幾蚊嚟講就太貴 。牛油果軟殼蟹唔係好覺有軟殼蟹喺度 ,就有啲失望 。 魷魚筒味道好食煮得啱啱好又唔會太甜,最後椰子雪芭椰子味都有但係奶味更加重,似雪糕多過似雪葩 。整體嚟講味道都可以最後每人價錢230蚊都可以接受。

$230 (Dinner)