朋友介紹我去銅鑼灣「東湖小廚聯威餐廳」食,佢話果到D野食好地道又好味,而且價錢唔貴,咁啱今日同朋友去銅鑼灣行街之後就心思思走去試下。去到銅鑼灣F出口行5分鐘左右就到。上到去,環境好有香港冰室feel,我地都行到好攰,坐低就嗱嗱臨叫勁多野食醫肚。第一碟上黎既係肉絲炒麵,肉絲炒麵都幾大碟六十幾蚊黎講真係好抵食,我同朋友兩人食都食唔晒,肉絲炒麵咬落口脆脆地真係好好口感,配上D麵汁濕濕地真係一流,我地食左啖之後停唔到口,係咁食。食食下第二碟椒鹽炒魷上到黎,炒魷個皮炒得好脆,D椒鹽味滲晒入去個魷到,配上餐廳提供既汁醬味感不得了。之後牛扒都上到枱,切開塊牛扒紅紅地,應該有6成熟左右,佢又煮得幾好,塊牛扒又唔會好硬,咬落口質感都好好,可以拍得住出面牛扒店果D牛扒,重點係,牛扒只係五十幾蚊好抵。我地配上左紅豆冰,紅豆冰都無令我失望,甜甜地又唔會話太重奶味,味道我比九十分!整個都好有香港本土味道,配上環境,呢餐我真係要大讚!野食又好有水準,侍應態度又好,呢間餐廳真心高質!

去到銅鑼灣F出口行5分鐘左右就到。

第一碟上黎既係肉絲炒麵,肉絲炒麵都幾大碟
六十幾蚊黎講真係好抵食,我同朋友兩人食都食唔晒,

之後牛扒都上到枱,切開塊牛扒紅紅地,應該有6成熟左右,
佢又煮得幾好,塊牛扒又唔會好硬,咬落口質感都好好,

Type of Meal
Dinner