2016-12-16 7269 views
係沙田打完波想搵個地方同班FD坐下一路吹水一路食,又記得電視介紹詔附近有間唔算貴嘅大排檔,所以就走去試下位置唔太偏僻好易搵到,離遠就見到個招牌  可能係星期一,唔係放假,所以唔算好多人,一入去就有位坐  一入去就有人幫我地開爐,講埋收費(平日128,假日138)同一人2種飲品仲叫我地要幫個爐加水個陣要小心搶火一開始就燒左腸仔,但係燒左好耐冇咩氣息,點知老闆娘就行過泥話先燒肉名多油少少食物,咁個火就會大D.點知唔夠縛分鐘個火就好大有陣時個老闆娘見我地唔識燒,佢仲昶洛手洛腳幫我地燒,仲同我地講先因自己口味加佢地D醬汁食物種類話多唔多,話少唔少,尼尼去去都係豬牛羊雞,但係都有牛排豬排雞排樣樣食物味道好夠燒起上泥又有陣陣肉香其中有個自家制芝士薯容批,味道好特別,比想象中好食放食物個櫃都比想象中整齊,乾淨有蓋係上面間野整體唔算差,收費平質素高,值得再試
4種醬
其中有個自家制芝士薯容批,味道好特別,比想象中好食
放食物個櫃都比想象中整齊,乾淨
有蓋係上面間野整體唔算差,收費平質素高,值得再試
Other Info. : 同韓燒相比,有另一番風味
2016-11-28
$128 (Dinner)
4種醬
  • 薯容批