夜繽紛,同朋友食完晚飯想食糖水,上網一搵睇到大街小巷竟然係荔枝角D2 place 開左檔,決意一試,唯原來只有立食,旁邊有一張長凳、說不上是實體堂食店。榴連椰皇燉蛋白(HKD 55):原個椰青呈上,蛋白用上椰青燉所以帶點咸甜感,榴連共有三球,口感棉密,甜度適中,中間有小糯米丸子無咩味,仲有大量西米,仲有椰果,唯整體質素一般,沒有說好驚艷,蛋白都不夠滑。椰汁芋圓西米露(HKD 38):芋圓質感直頭不合格,沒有應有的Q彈、更甚食到粉顆粒感,仲要無蕃薯味,而桂花味芋圓咬到尾帶苦。西米巨大,但老實說都加了罐頭椰汁🥥先有底味,但感覺溝水。總結:甜品質素一般 重點要立食沒有堂食價錢偏貴 不會再來

榴連椰皇燉蛋白(HKD 55):

椰汁芋圓西米露(HKD 38):