2021-05-23 121 views
放工都已經非常之攰一落咗公司就即刻睇吓附近有啲咩食以下圖之前試過中午嘅時候見到呢間大排長龍所以我都冇試一試今日放工嘅時候見到佢都開始有人但係仲有位就即刻入去試一試入到去之後就聞到一陣非常之濃烈嘅泰國味道就係一啲香料味再加上魚露嘅味道見到呢度就係最出名嘅就係算面上面裏面有分大細而且個海南雞都有分大細所以今晚就試一試佢哋嘅船麵同埋海南雞飯我同同事就叫咗冇人一個細碗嘅船麵因為試吓唔同種類嘅嘢食我就叫咗牛丸船麵他們嘅船麵湯底非常之咁濃烈嘅味道原來問一問店員原來佢哋嘅湯底係有些傳統嘅泰式船麵湯底加上了牛血所以食落口非常之咁濃郁上面仲更加有啲柞樹炆得非常之入味入味嘅蘿蔔仲有沙豬皮同埋牛肉丸另外在叫咗個海南雞飯雞肉去咗骨非常之咁滑溜而家又返做得非常之咁好有晒味道之餘亦都唔會太過油淋淋另外在叫咗個小食就係泰式鳳爪泰式鳳爪出邊一碟都起碼要食$50但係呢度只係30幾蚊非常之咁抵食但係佢就唔會偷工減料足足有非常之多嘅份量

另外在叫咗個海南雞飯雞肉去咗骨非常之咁滑溜而家
又返做得非常之咁好有晒味道之餘亦都唔會太過油淋淋