2022-08-12
呢間賢記甜品世家位於爹核士街,奶油色既裝修風格令人感覺好舒服!係一間遠睇已經覺得好吸引既甜品店😋💠始創金銀燉鮮奶 $33店員推介呢款燉鮮奶係好值得一試,平時我都好鍾意係甜品鋪食燉鮮奶,因為我自己唔識整,而呢間舖頭整嘅燉鮮奶奶香味十足,食落口都好嫩滑,奶味好濃郁。而始創金銀嘅意思就係中間有啲好似奶皇包咁嘅流心,食落好夾同埋創新,推介大家如果黎開附近都可以黎試下😍💠特濃抹茶雪山冰冰 🍧$68 呢個係新推出嘅甜品,用咗日本小山園抹茶🍵,一見到個刨冰嘅時候都好震撼,真係成座山咁!抹茶味好濃,如果係抹茶控嘅朋友一定會超Like!而刨冰嘅表面同裏面都滿佈抹茶液,完全唔會話食食吓變得好淡。刨冰底有合桃碎同燉鮮奶,好好味既組合👍🏻👍🏻💠芒芒天空 $43 呢個我會稱為係豐盛版嘅楊枝甘露!楊枝甘露入面有愛玉、芒果、水晶同埋小丸子,餡料超級豐富,啖啖都有不同既配料一齊食。而愛玉仲要係好大舊,唔會好甜,好彈牙,食落好清爽;而小丸子好煙韌,好有𡁻勁! 芒果俾嘅份量都好多,一啲都唔孤寒,同埋芒果都好新鮮好甜,真係好好味😋❤️📍 賢記甜品世家 (西環)西環堅尼地城爹核士街11號地下4號舖
💠始創金銀燉鮮奶 $33
💠特濃抹茶雪山冰冰 🍧$68
💠芒芒天空 $43
📍 賢記甜品世家 (西環)
西環堅尼地城爹核士街11號地下4號舖