2018-07-27 1270 views
放工甘趕, 又想吃生猛海鮮, 緊係在公司附近開餐啦, 吾通還撘車去西貢、鯉魚門咩 同事介紹呢間位於觀塘宏利金融中心的酒家, 見到呢个 78 地標,行人電梯上1楼,直行轉左便到了!推介2人的"8道鮮味", 款式多, 價錢平, 仲要包啤酒,橙汁和椰青水, 還要免加一及茶芥。 嘩! 真係好吸引, 試下食材和味道先.... 豉汁蒸鮮元貝、 勁蒜蒸貴妃蚌 和 油盬水浸花甲3種貝類食品都很厚切, 啖啖肉,大大隻! 調味的豆豉、蒜和葱,絕不姑寒,俾個白灼九節蝦 ~ 同樣大大隻,好彈牙爽口, 最重要夠新鮮甜味!清蒸海上鮮 ~ 條魚都好大條,不是 BB 魚, 肉質很鮮美味! 兩姐妹吃得很開心喔 紅燒皇子乳鴿 ~ 燒得惹味, d肉仍然很嫩, 無得頂 上湯龍蝦伊麵 ~ 好大碟, 甘多伊麵?! 總括而言, 龍蝦好新鮮, 煮得夠入味, 已經附合我要求了! 金銀蛋浸菜苗 ~ 真的好啱我們口味, 必須有蔬菜類平衡下, 而且調味恰到好處 小胃還不放過椰汁糕, 入口有清新感覺, 夠了夠了, 明天要節食一下呢

兩姐妹吃得很開心喔

紅燒皇子乳鴿 ~ 燒得惹味, d肉仍然很嫩, 無得頂

上湯龍蝦伊麵 ~

椰汁糕

椰汁糕