今晚真係叫咗好多野食,樣樣都唔錯,每人$250真係超值。今晚最好食就係呢一味東坡牛面頰肉,佢係用炆東坡肉的方法去炆牛的面珠登肉,炆得好入味。第二精彩嘅就係脆煎灌湯小籠包,鐵板上,過癮之餘又可以保持個食物溫度。另外個包底煎到香脆又真係幾好食,第一次食呢種好似鍋貼的小籠包,有驚喜。其他嗰D都好食,先講D小食。寧波赤醬豬頭肉每件都揀選連住豬耳位置的豬頭肉,有埋豬耳的軟骨,感覺上無咁罪惡感,好爽口,好食。鎮江肴肉所選用嘅肉感覺上比平時出面食到的來得精細,點咗汁味道更佳。四喜烤麩做得都唔錯,佢個汁唔會太鹹,令到D花生、雲耳、烤麩同炸菜mix得好味。蜜汁脆鱔做得夠乾身又多脆,加埋芝麻的香味,是一款不錯的餐前小食。呢個黃金粟米煎餅最好就係唔會太油,非常難得,D粟米粒都幾甜,好食。主食我地就叫了薺菜炒年糕,D薺菜好香,真係好有上海feel。最後想講嘅就係呢杯楊枝金露,入面仲有愛玉,面頭有一粒荔枝,真係又好味又消暑,才$24,真係超值。
今晚真係叫咗好多野食,樣樣都唔錯,每人$250真係超值。
其他嗰D都好食,先講D小食。