2021-07-18 1287 views
#圍威喂平日見到都好多人 係喺荔枝角誠信中心地下 ‼️ 近香港工業大廈嗰邊 今日下午茶時間去冇乜人🤤🤤小編即刻入去間餐廳試下🍴餐廳裝修好靚🤍🤍係藍白色 加埋霓虹燈嘅設計 其實幾Chill😋而且仲有餐廳特色Logo😚 環境算整潔 而且地方都好寬敞 但唯一要留意嘅係佢要過$200先收卡㗎‼️‼️ 唔好好似小編咁 差啲唔夠錢俾🤫🤫沙嗲牛肉怡保公仔麵配黑松露炒滑蛋丹麥包 $48💰 (7 / 10)加凍飲要加$3 女小編嗌佐凍檸水 因為夏日熱辣辣 好熱好熱🔥🔥講返沙嗲牛麵先 牛肉都幾多舊 而且都幾夠味 但略微有啲乾🤏🏻🤏🏻沙嗲醬方面好濃好香 係會令你想快啲放入口👅👅撈埋啲湯底就咸道適中 好好食😋而公仔麵方面 女小編覺得相對上有啲硬身 要浸落啲湯多一陣 先好返啲🙈🙈 但整過嚟講 個麵同普通茶記個啲冇咩太大分別 😋純粹女小編鍾意食常餐 所以先叫呢個🤣 而黑松露炒滑蛋丹麥包方面🍳 炒滑蛋炒得幾滑同幾香 但黑松露味唔夠岀 略微淡佐啲啲🙈🙈🤏🏻🤏🏻但滑蛋分量好足🤪🤪 啱晒鍾意食蛋嘅大家❤️❤️ 而個丹麥包 包邊係脆卜卜㗎😽😽但唔知係咪因為啲滑蛋放佐係個包上面 所以個包嘅中間會淋佐🙈🙈但塊丹麥包切得好厚 而且甜甜哋
#圍威喂

加凍飲要加$3 女小編嗌佐凍檸水 因為夏日熱辣辣 好熱好熱🔥🔥講返沙嗲牛麵先 牛肉都幾多舊 而且都幾夠味 但略微有啲乾🤏🏻🤏🏻沙嗲醬方面好濃好香 係會令你想快啲放入口👅👅撈埋啲湯底就咸道適中 好好食😋而公仔麵方面 女小編覺得相對上有啲硬身 要浸落啲湯多一陣 先好返啲🙈🙈 但整過嚟講 個麵同普通茶記個啲冇咩太大分別 😋純粹女小編鍾意食常餐 所以先叫呢個🤣 而黑松露炒滑蛋丹麥包方面🍳 炒滑蛋炒得幾滑同幾香 但黑松露味唔夠岀 略微淡佐啲啲🙈🙈🤏🏻🤏🏻但滑蛋分量好足🤪🤪 啱晒鍾意食蛋嘅大家❤️❤️ 而個丹麥包 包邊係脆卜卜㗎😽😽但唔知係咪因為啲滑蛋放佐係個包上面 所以個包嘅中間會淋佐🙈🙈但塊丹麥包切得好厚 而且甜甜哋 其實幾好食👅👅 鍾意食常餐嘅大家可以試下食啦 覺得個味幾特別☺️☺️

圍威喂無骨海南雞飯 $68💰 (7/10)
加凍飲要加$3 男小編嗌佐凍巴打檸檬茶😋 因為夏日熱辣辣 好熱好熱🔥🔥海南雞方面好多舊🐥全部都係去佐骨㗎啦 雞肉幾滑同有口感😋而且配經典三色海南雞醬 就好容易入口 送飯一流😚😚 而油飯方面 男小編叫佐多飯 但份量仲唔係好多🙈🙈小編覺得多啲飯會好啲 🤏🏻🤏🏻但油飯好香 幾易入口✨✨ 而且下午茶係配油茶嘅🥬份量唔算多 淡淡地 可以中和返個海南雞 但係但係性價比方面 小編覺得唔掂🥺 下午茶時間都要成70蚊一個餐 🥵而且如果係70蚊 I expect more 🥺質素應該再好少少🙈🙈

推薦指數🌟 7 / 10 🌟

📍#巨B覓食荃灣 #巨B覓食荔枝角

圍威喂 (誠信中心) (荔枝角)
⚜️荔枝角青山道495號誠信中心地下1號舖
⏱星期一至六 0730-2200