最近經常喺觀塘做嘢 觀塘一到午餐時段就好恐怖 因放飯既餓鬼就多 等位每次都好麻煩 所以最近就鍾意去工廈餐廳到食 位置比較闊落 價錢平民而且質素不俗 今日去到呢間工廈西餐Bros Cuisine 餐廳位置唔多但係勁闊落坐得好舒服 最吸引我嘅就係呢個午餐一人任食推介 燒肉眼扒配薯菜 而且無論薯菜定係牛扒都可以無限添加 超正 啱曬大胃王 而且午餐已經包咗餐湯同餐飲只係$123/人 餐湯係忌廉紅豆粟米湯非常幼滑 味道同普通忌廉湯差不多雖然係任食但係第一碟個份量都唔野少有石兩大塊不過每塊厚度就較薄 肉味濃郁不過就比較煙韌 林上蒜蓉汁味道更加惹味 薯菜有焗過嘅薯仔粒同埋西蘭花 非常香口 有誠意 最後都係食咗一碟就飽飽呀 哈哈 香煎有皮豬鞍扒非常厚肉 有成接近兩吋厚 一切開勁多肉汁 而且外皮好香口 豬皮煎得好出色 夠脆口而唔油膩飲品就叫咗特濃朱古力 朱古力味濃郁 有Cafe水準 同茶餐廳嘅截然不同

餐湯係忌廉紅豆粟米湯非常幼滑 味道同普通忌廉湯差不多