2020-12-14
平時甚少過來土瓜灣,不過素聞附近九龍城臥虎藏龍,很多好味而價錢又抵嘅小店,例如這間薄餅怪獸 🍕.📃薄餅有20多種選擇,有不同醬底同埋可以揀細中大批,適合細食而又想試多啲嘢嘅朋友😊所以我哋就選擇咗六吋嘅夏威夷細批,仲可以轉做心形pizza添 🥰💌.店員為我哋送上剛剛焗好嘅pizza,手製厚餅底非常鬆軟,番茄醬底同菠蘿火腿嘅配搭啱啱好,難怪係呢間鋪頭嘅熱門 😋.小食方面我哋點咗檸檬味嘅烤雞脾,平時我甚少食雞皮,但這個烤雞髀將雞皮的脂肪融化,只剩下香脆的皮和鮮嫩多汁的雞肉,值得一讚 👍🏼.意粉和焗飯都有十多種,我哋點咗香蒜肉絲炒意粉.這個pasta甚有創意,玩味十足,喚醒了我童年的回憶 😁 old fashioned 的我下次應該會選擇一些較為傳統的意粉.🍝.👨👩👧👧總括來說這間價錢親民的薄餅店環境舒適而選擇亦多,十分適合一家大細,朋友聚餐 😁.⭐️性價比:3/5星💰人均:$80港元
⭐️性價比:3/5星
💰人均:$80港元