2018-12-10 554 views
週末試下元朗西餐小店,價錢親民,五星級享受🤩首先有餐前小食青檸泡泡,有少少酸味幾開胃,可以清洗味蕾。接着有麵包及甘筍忌廉湯,麵包配玫瑰花牛油🌹及honey mustard😍咁靚嘅牛油好少喺小店見到,通常都係高級餐廳例如Amigo先至有👍🏻我比較鍾意配honey mustard,好香好特別。主菜叫咗紐西蘭草飼肉眼扒$118,我叫左最愛嘅五成熟,雖然牛扒唔厚,但係切開都係粉紅色🥩牛扒唔厚感覺上好難控制生熟程度,所以有呢個水準,廚藝的確唔錯👍🏻而且肉質鮮嫩,唔使加調味料都已經有本身嘅牛味。另外有波士頓龍蝦藍青口意粉$188🍝由於意粉係散叫,加$32可以跟餐有湯或沙律及飲品。意粉係手做扁意粉,咬落好有口感,但又唔會太硬,每條麵都充滿着豐富龍蝦汁,令我想起Ritz Carlton的龍蝦湯😍龍蝦感覺新鮮🦞特別係個鉗好好食,比較之下藍青口就普通🤔總括來講,食物質素性價比很高,侍應服務唔錯,會主動提議主菜逐個上菜,因為餐桌比較細,如果主菜一次過黎就會很逼。
週末試下元朗西餐小店,價錢親民,五星級享受🤩

2018-12-09
$180 (Lunch)