2018-07-17
話說店舖位置前身係中銀, 見佢依間野新開, 所以就去左試下晚飯, 點知一試就出事......店面因為新鋪算係咁, 冇咩特別, 各花入各眼侍應招呼感覺一般, 坐落唔叫都唔俾水你佢搵砂煲做店名, 當然試下佢既煲仔飯試左兩個豎手指既, 櫻花蝦鰻魚 同埋 海南雞加一個紅酒牛尾煲要懶人包, 就睇依句: 好難食 可免則免點評:煲仔飯既飯, 客觀講, 算合格, 有飯焦, 飯香一般但係煲仔飯, 當然唔係只食飯, 配料先係靈魂櫻花蝦鰻魚, 鰻魚少到一個極致, 7,80蚊 一個煲竟然夠膽俾兩小節目測總共加埋只有4,5 cm斬開既鰻魚, 仲要乾晒咁濟, 飯同配料既比例係9:1, 竟然仲豎手指推薦, 打開門做生意, 唔係咁架下麻一開蓋, 家中兩位長老即時黑面, 你明白的.海南雞, 飯係油飯, 都係一般隻雞脾先經典, 雪藏雞, 毫無血色. 就咁飛完水就雪凍, 上碟斬開零調味, 係, 係零調味你可能會話, 海南雞有配汁醬, 我會話, 你夾起舊毫無血色冇調味既雪藏雞去點醬, d醬好味到識飛都係假, 何況唔係唔該去美x快餐睇睇人地d海南雞 果d先叫得做海南雞紅酒牛尾煲個汁同牛尾係完全分離, 咬落牛尾又韌又唔入味,
店面因為新鋪算係咁, 冇咩特別, 各花入各眼
侍應招呼感覺一般, 坐落唔叫都唔俾水你
佢搵砂煲做店名, 當然試下佢既煲仔飯
試左兩個豎手指既, 櫻花蝦鰻魚 同埋 海南雞
加一個紅酒牛尾煲
要懶人包, 就睇依句: 好難食 可免則免
點評:
煲仔飯既飯, 客觀講, 算合格, 有飯焦, 飯香一般
但係煲仔飯, 當然唔係只食飯, 配料先係靈魂
一開蓋, 家中兩位長老即時黑面, 你明白的.
海南雞, 飯係油飯, 都係一般
唔該去美x快餐睇睇人地d海南雞 果d先叫得做海南雞
紅酒牛尾煲
個汁同牛尾係完全分離, 咬落牛尾又韌又唔入味, 感覺唔到有一齊煲過既味道, 汁還汁, 牛尾還牛尾
好明顯係分開煮, 上菜撈兩撈既手法, 個汁入唔到去, 牛尾既精華亦溶唔到落個汁, 而且個汁根本就唔係紅酒牛尾, 加醋整色整水, 失敗
最後, 你問我會唔會再幫襯? 唔會
食完有咩感覺? 三樣野冇樣食得落 好似倒左兩百幾三百蚊落海 冇下次