今日同女朋友出西貢, 坐完船環完島, 6點鐘度諗住搵個cafe食少少野, 因為女朋友聽日出trip, 今晚想返去同屋企人食飯一坐低, 老闆好快拎餐單黎, 我地都未睇佢就不斷介紹, 我地攰攰地就話睇下先, 前後唔到5分鐘, 老闆已3次過黎問落單未, 好啦, 順佢意叫個parma ham蜜瓜, 然後好食就再叫多個小食parma ham $88, 我地本身又唔太自在貴少少, 但原來得4件蜜瓜, 不過味道唔錯, 基本上呢個小食點都無得輸啦但食下食下, 我發現老闆望過黎, 初時無留意, 仲以為佢對眼生成咁姐, 但之後先發覺佢係黑我地面, 仲啤實我地我心入面就唔憤氣, 咁大間餐廳, 6點鐘入到黎唔畀人食個小食? 一定要full meal? 唔full就要畀臉色客睇?真係太過份了, 今篇係我第一篇食評, 亦因為我真係太唔滿意呢個店, 亦從未試過畀人咁黑面當我一踏入呢個店時, 係覺得間店幾特別好warm咁, 不過入面係一個客都無最後一句, 大家搵氣受就去呢間食, 而我則永不錄用

最後一句, 大家搵氣受就去呢間食, 而我則永不錄用
2016-07-10
  • 完全唔推介