2024-11-11
觀塘嘅隱世美味點心之前已經嚟過,好耐冇食點心,今日就特登搭車出嚟盈苑幫襯,去到嘅時候好彩唔使等位,即係有得坐低☺️見到張餐牌真係好多嘢都想食,因為樣樣都好食,上菜速度都算正常,唔會一下子就上哂/食完一碟等好耐都未有其他嘢食,啱哂鍾意食點心嘆杯茶嘅我啊!首先上嘅係手拍青瓜海蜇,個個醬汁真係未食過嘅味道,好香同食物味道好夾,每一啖都要點小小汁食,對於唔食青瓜類嘅我次次都因為個汁忍唔住要食埋個青瓜,果然醬汁對食物嚟講真係好重要😆之後就到蝦餃,正宗嘅一盅四件啊!size都夠大,個餡料好多,夠juicy,整體上都叫做唔錯啦!跟住就到砂鍋鮑魚雞粒蛋白炒飯,入面配搭鮑魚雞粒真係好足料。啖啖放入口都係滿滿嘅雞香味,成件事好滿足。重點係個鮑魚唔會好韌,食落口好滑,食個陣仲好香口!成個飯出嚟嘅效果都好好,加豉油撈落飯到真係好開胃,個飯都幾大個,食完就好飽啦!呢個飯真係一次過滿足哂你三個願望!香煎芋絲夾係我最鐘意食嘅點心,本身佢個色就比較焦香,香芋我都擔心會唔會過甜,食落又唔會,同埋唔會好油👍🏻呢個真心推薦👍🏻最後我哋係蛋黃蓮蓉壽桃同馬拉糕兩者之間做抉擇,同行朋友都鍾意食馬拉糕,最後簡咗馬拉糕,!咬開好鬆軟,
最後我哋係蛋黃蓮蓉壽桃同馬拉糕兩者之間做抉擇,同行朋友都鍾意食馬拉糕,最後簡咗馬拉糕,!咬開好鬆軟,唔會太甜,食完都唔會好飽滯