2021-01-05
「Gochi」呢間新餐廳選址喺樂富呢個小區開業。開業一個月都唔夠已經吸引咗好多人嚟食飯。餐廳樓高兩層,有過百個座位,用餐區係位於一樓。餐廳地方夠闊落,可以好relax咁同朋友傾計食飯。除此之外呢間餐廳有好多打卡位㗎,可以由地下慢慢向上影😝,店內有多塊落地玻璃,而且光線充足,影出嚟嘅相真係幾靚。我去呢間餐廳前完全冇諗過喺樂富會搵到間裝潢咁有特色嘅地方👍當日我哋點咗每位HKD138午市套餐, 有前菜(沙律或餐湯+法國麵包)、主菜、飲品(凍水果茶)。以呢個價錢嚟講絕對抵食,而份量一啲都唔輸蝕。▫️自家製肉丸(和牛)手工意粉意粉每日新鮮人手製造, 選用上等材料如意大利麵粉同埋來自日本嘅雞蛋,務求製成品會令食客感受到意國風味。意粉有 “Al Dente” 口感,加上芝士碎同埋自製番茄醬,真係幾好味😋 大大粒肉丸用來自日本嘅和牛製造,咬落口時有好多肉汁呀。▫️All Day Breakfast材料十足嘅All Day Breakfast, 有火腿,薯條,雞蛋,番茄豆仲有比較特別嘅係黑松露醬蘑菇!店員推介我哋試吓佢哋嘅甜品👇🏻▫️招牌提拉米蘇(+$28)▫️意式奶凍 (+$28)套餐甜品要加$28我覺得算合
▫️自家製肉丸(和牛)手工意粉
▫️All Day Breakfast
店員推介我哋試吓佢哋嘅甜品👇🏻
▫️招牌提拉米蘇(+$28)
▫️意式奶凍 (+$28)
套餐甜品要加$28我覺得算合理。兩款甜品質素唔錯,由其係Tiramisu呀,入口有香濃嘅咖啡味。喜歡食甜品嘅人記住要叫呀!
下次去一定會試吓佢哋嘅pizza😋