2018-12-05 45 views
今日心血來潮想食辣野,所以就同男朋友去左大埔食山城小麵☺。我叫咗碗麻醬雞絲涼麵,雞絲配麻醬既味道好夾😋,而且呢碗涼麵既份量超多😗,價錢都好平,另外仲跟套餐送咗一碟郊外油菜比我地,真係好抵食😝!而我男朋友就叫咗碗渝港擔擔麵,我坐喺我男朋友對面都聞到碗擔擔麵嘅花生醬味,真係好香😍,我朋友仲話碗擔擔麵既辣度啱啱好,就算唔鍾意食辣嘢嘅人都會鍾意食😎。喺小食方面,我哋仲叫咗麻辣手撕雞、手拍青瓜同埋口水雞翼😌。啲手撕雞嘅肉質好嫩滑,配埋佢哋嘅麻辣醬汁食真係好惹味🤭,而且啲手撕雞撕得好幼細,完全係考心機😳,撕得一啲都唔馬虎;青瓜嘅口感好爽口,食落嘅感覺完全唔會覺得有青草味👍🏻; 口水雞翼啲雞翼配埋佢哋自家製嘅麻辣汁,味道超夾,辣得嚟又食到雞嘅鮮味🤤。食辣既嘢一定要配冰粉,咁先可以解到辣😆,所以我黎到食山城小麵,當然都有叫冰粉黎食,聽聞呢間店嘅冰粉仲要係老闆每日親手製作既,真係好有心機😃。冰粉入面唔單只有提子乾仲有山楂,真係好足料。山城小麵嘅菜式唔單止好食,仲非常之抵食,一個字“掂”😝!
今日心血來潮想食辣野,所以就同男朋友去左大埔食山城小麵☺。
山城小麵嘅菜式唔單止好食,仲非常之抵食,一個字“掂”😝!