2023-05-14
前幾日係好朋友正日生日嘅大日子 🥳難得壽星睇得起我 叫我發版揀餐廳當然要搵一間令大家都滿意嘅餐廳啦❣️最後搵左呢間有現場歌手駐場 食物又igable嘅餐廳配合埋生日歌 總算冇令朋友失望💖******************************食物s:✨燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯 ($248)以幾款主材料堆疊而成 賣相幾靚 打卡啱晒💕西班牙乳豬烤得幾脆 調味都較得唔錯意大利飯係偏腍嘅質感 啱晒香港人口味食落幾creamy 南瓜味亦夠香濃 ✨香煎帶子黑松露扁意大利麵 ($228)帶子好厚身 略煎過後口感好好意大利麵堆砌好 係我愛嘅形狀💖黑松露加上蘑菇嘅組合 百吃不厭呢✨炭烤美國豬鞍扒 ($288)豬鞍扒厚切 淋上燒烤汁好美味豬味幾濃 食落唔會好乾好柴而配菜焗蕃薯整得幾出色 外皮非常香脆而裡面嘅蕃薯肉夠粉夠腍 口感一流✨焗蘋果酥雪糕 ($128)到重頭戲喇❣️ 慶祝朋友生日 當然要有返啲儀式感😜呢個亦係我揀呢一間餐廳嘅原因當甜品出場時 駐場歌手會同步演唱生日歌比主角聽全場客人都可以為壽星拍手慶賀😜甜品碟畫上朋友最愛嘅音樂元素主角焗蘋果酥雪糕置於五線譜上 非常有心思💕蘋果酥焗得好酥脆 味道
難得壽星睇得起我 叫我發版揀餐廳
當然要搵一間令大家都滿意嘅餐廳啦❣️
最後搵左呢間有現場歌手駐場 食物又igable嘅餐廳
配合埋生日歌 總算冇令朋友失望💖
食物s:
✨燒西班牙脆皮乳豬南瓜意大利飯 ($248)
以幾款主材料堆疊而成 賣相幾靚 打卡啱晒💕
西班牙乳豬烤得幾脆 調味都較得唔錯
意大利飯係偏腍嘅質感 啱晒香港人口味
食落幾creamy 南瓜味亦夠香濃
✨香煎帶子黑松露扁意大利麵 ($228)
帶子好厚身 略煎過後口感好好
意大利麵堆砌好 係我愛嘅形狀💖
黑松露加上蘑菇嘅組合 百吃不厭呢
✨炭烤美國豬鞍扒 ($288)
豬鞍扒厚切 淋上燒烤汁好美味
豬味幾濃 食落唔會好乾好柴
而配菜焗蕃薯整得幾出色 外皮非常香脆
而裡面嘅蕃薯肉夠粉夠腍 口感一流
✨焗蘋果酥雪糕 ($128)
到重頭戲喇❣️ 慶祝朋友生日 當然要有返啲儀式感😜
主角焗蘋果酥雪糕置於五線譜上 非常有心思💕
蘋果酥焗得好酥脆 味道酸酸甜甜咁 好開胃唔膩
面上嘅雲尼拿雪糕清甜可口
旁邊仲擺放咗幾款水果粒 芒果肉特別鮮甜呢
另外,Cocktail同Mocktail 做緊9點前買2️⃣送1️⃣優惠
我哋三個人啱啱好 當然都叫返三杯嚟慶祝下🥂
✨Earl Rider ($78)
用Earl Grey底嘅Mocktail咁特別 一於點嚟試下
Earlgrey味唔突出 反而青檸同青蘋果味就好出
整體感覺係偏酸嘅一杯飲品 用嚟解膩唔錯
✨Dr. Hulk ($78)
香蕉同牛油果組合 香蕉味濃郁
✨Dark Barbie (buy 2 get 1 free)
小結:
此行主要為慶祝生日 朋友開心滿意就值得🥰