2024-09-04
今日去左尖咀樓上店《爖月》食野,食左咩?✨️《爖月三點》這是招牌菜之一,呢款菜式由三樣不同菜式组成:1. ~ 新鮮生牛肉上有隻生雞蛋,混合味道非常夾2. ~ 兵兵咁大球嘅免治吞拿魚,十份新鮮。3. ~ 惹味又不會太咸。已切細,方便食用。✨️《味淋魚乾》鐘意它不太乾身, 外表有少少 juicy 嘅醬汁,餸洒一流。✨️《刺身盛盒》有四款,三文魚、油甘魚、赤蝦和海膽。赤蝦有二隻,手掌咁長。魚類厚切,好有口感。海膽份量都幾多。✨️《雞皮蝦卷》串燒 ,呢串蝦係好特別嘅,外表有一層雞皮和香葉包著,所以食落會覺得外表係脆脆地咁嘅感覺,必食!✨️串燒《廣鳥蠔》串燒 ,一串有2大隻蠔,燒得啱啱好。《帶子》串燒 一串有1.5隻帶子,但算大隻嘅帶子,原汁原味,不錯!《三色甲羅燒》,有一個蟹蓋,內有滿滿嘅蟹膏,食完真大滿足! 配合附上嘅紫菜和蝦片一起食,更顯蟹膏鮮味。
✨️《爖月三點》
這是招牌菜之一,呢款菜式由三樣不同菜式组成:
1. [月見和牛] ~ 新鮮生牛肉上有隻生雞蛋,混合味道非常夾
2. [免治吞拿魚他他] ~ 兵兵咁大球嘅免治吞拿魚,十份新鮮。
3. [機煮鮑魚] ~ 惹味又不會太咸。已切細,方便食用。
✨️《味淋魚乾》
✨️《刺身盛盒》
✨️《雞皮蝦卷》串燒 ,
✨️串燒