2023-09-14
小妹經過土瓜灣見到呢間小窩米線🍜就望吓mean,見到呢間店將湯底共5種,包括招牌酸辣湯,秘製麻辣湯,新鮮蕃茄湯,豬骨鮮濃湯及青花椒麻濃湯🍲辣度可以自行選擇,甚至走辣都可以😛而麵類分別可選米線、紅薯粉或米粉😆都算多選擇😎 於是就入去試吓🤩餐廳除咗用傳統剔紙仔外,同樣可以用二維碼落單,非常方便🥰每碗湯麵都有炸醬、酸菜、韭菜、芽菜及蔥,非常足料💗鮮茄小窩米線🍅🍜呢款湯底啱哂唔食辣既士,不過小妹都叫咗BB辣🤗 蕃茄底湯好濃,唔會因為BB辣而掩蓋咗;冬菇皇非常入味,且好淋好軟身😎酸齋係雪凍左,加埋有少少醬汁,好醒胃😝 至於菜心及金菇針份量適中🤭麻辣小窩QQ🍜呢一碗擇咗紅薯粉黎試吓🤭 豬話好喜歡呢款麻辣湯底米線,好有麻辣風味😚 重點係辣得黎帶有麻香,食落口唔會覺得好油~小辣已經食得過癮,加上每啖紅薯粉都掛唒湯😎 每啖香味都會散出來🤤 而紅薯粉煙靭,食落唔會好淋,湯底唔油,而豬軟骨燜得好淋,好入味~魚皮餃正常發揮;滷水雞翼好入味滑身,2隻算大隻~肥牛份量算不錯🤟🏻蒜泥白肉肉🐷呢款蒜泥白肉肉幾特別,同坊間出面有唔同,白肉配咗紅色辣味蒜泥,更加惹味😋 調味一流,醬汁香氣撲鼻,越食越過癮🙊娃娃菜🥬正常發揮
餐廳除咗用傳統剔紙仔外,同樣可以用二維碼落單,非常方便🥰
每碗湯麵都有炸醬、酸菜、韭菜、芽菜及蔥,非常足料💗
鮮茄小窩米線🍅🍜
麻辣小窩QQ🍜
蒜泥白肉肉🐷
娃娃菜🥬
正常發揮,價錢實惠,因為走蠔油,感覺係最健康之選👍🏻
除咗汽水🥤外,仲有豆漿,支裝茶,解辣一流🌝
整體黎講,小妹覺得唔錯,值得推介餐廳🤟🏻足料,豐富,食完真係好飽😌性價比幾高💗