2024-07-21
今日嚟到位於旺角雅蘭中心嘅極尚大喜屋環境算大,好多都係卡位,工作人員好快就安排咗我哋入座出面有一個自助區首先有飲品區有各式各樣汽水、茶飲等亦有自家製冷泡茶,包括白桃烏龍、桂花烏龍、鴨屎香檸檬茶、洛神花茶等試咗白桃烏龍茶,茶底清香,淡淡嘅白桃味,好飲又解膩💕仲有珍珠奶茶添🧋‼️其次係自助小食區有中華海草、辣味螺肉、雞腎等開胃小食仲有小籠包、炒菜等熱食任攞竟然仲有新鮮嘅蝦同青口任夾🦐仲有靚湯飲🥣當日有姬松茸海星烏雞湯同菜干豬肺湯有益又鮮甜,適合飯後整返碗👍🏿最後就係甜品區雪糕櫃有各種雪糕雪條,仲有haagen dazs雪糕任食,有高達5款口味可選擇仲可以選擇自己整軟雪糕,有唔同配料可以自己加至於甜品櫃就有布丁、乳酪、提拉米蘇、木糠布丁等而其他食物就可以手機點餐自己落單依家有新嘅餐牌食物種類繁多,有刺身、壽司、串燒、天婦羅、熱食、牛肉鍋、甜品等刺身必食‼️有好多種刺身可以揀,包括貝類、蝦、魚等刺身今次只係嗌咗三文魚、甜蝦、帶子刺身三文魚一片都幾厚,口感飽滿,油脂鮮美甜蝦都係味道鮮甜,蝦頭嘅膏都唔少非常新鮮壽司有好多選擇,仲都幾獨特嗌咗花之戀,大大塊三文魚包住嚿飯,仲有沙律醬同蟹籽點綴,一啖入口大
環境算大,好多都係卡位,工作人員好快就安排咗我哋入座
出面有一個自助區
首先有飲品區
有各式各樣汽水、茶飲等
試咗白桃烏龍茶,茶底清香,淡淡嘅白桃味,好飲又解膩💕
仲有珍珠奶茶添🧋‼️
其次係自助小食區
有中華海草、辣味螺肉、雞腎等開胃小食
仲有小籠包、炒菜等熱食任攞
竟然仲有新鮮嘅蝦同青口任夾🦐
仲有靚湯飲🥣
當日有姬松茸海星烏雞湯同菜干豬肺湯
有益又鮮甜,適合飯後整返碗👍🏿
最後就係甜品區
仲可以選擇自己整軟雪糕,有唔同配料可以自己加
至於甜品櫃就有布丁、乳酪、提拉米蘇、木糠布丁等
而其他食物就可以手機點餐自己落單
依家有新嘅餐牌
刺身必食‼️有好多種刺身可以揀,包括貝類、蝦、魚等刺身
今次只係嗌咗三文魚、甜蝦、帶子刺身
三文魚一片都幾厚,口感飽滿,油脂鮮美
甜蝦都係味道鮮甜,蝦頭嘅膏都唔少
非常新鮮
壽司有好多選擇,仲都幾獨特
嗌咗花之戀,大大塊三文魚包住嚿飯,仲有沙律醬同蟹籽點綴,一啖入口大滿足🤯
有燒蠔同扇貝🦪
蠔都幾大隻,有炸蒜蔥花等配料,夠惹味,仲好夠熱🔥
個人推薦金湯慢煮鮑魚花膠盛同泰式虎蝦
金湯慢煮鮑魚花膠盛
一客有一大片花膠、一隻鮑魚同冬菇白菜
花膠大大塊真係好抵
連埋個汁一齊食
真係忍唔住食多幾碗🤤
泰式虎蝦
非常鮮甜嫩滑,
最重要係個蘸料,酸酸辣辣,非常開胃
仲有牛舌同雞軟骨等串燒,
都係熱辣辣且肉質嫩滑