2018-01-05
今日你阿哥我生日,嚟到香格里拉食自助餐,家中三位darling其中兩位夜晚有約,唯有食午餐喇。自助午餐一般酒店都係d大路野,喱間都係大路野,但大路得嚟又有d獨特心思同創意野。乜心思咁有料呀?等阿哥而家話你聽。你阿哥我一向唔太鍾意食漢堡飽,但喱個現場即製迷你漢堡,飽脆肉香,我覺得巧巧食。餃子鷄翼都俾你諗倒而且又好食,讚 砌得咁靚仔嘅壽司大併盤,睇得又食得食鷄蛋仔送义燒,ho jack(潮州話)哈記牌雪糕都有十四款,想食到阿哥變肥佬牙我darling Ann姐自细喺外國食慣甜品,佢都話喱度d甜品款多味道好,重發現甜品有件金箔添。佢又話d湯丸花生糊巧正,攪到一向唔太鍾意食甜品嘅阿哥我即刻飛身出去攞碗試吓,確係麵都有抹茶,有創意你點知我地有個喇沙仔㗎?少少辣,濕濕地,好醒胃。牛肉餅,my favourite, 巴東嘅,香而脆。整碗粥清清腸胃,好有鮮味喎。由印度人現場親自泡制,清而少甜。睇完上面,唔知你又同唔同意我話d食物有心思及創意呢?至於其他大路野,蟹及瀬尿蝦細隻,但鮮甜。蒸帶子唔錯。龍蝦鉗都ok,但最好預先壓碎少少,方便進食。到埋單喇,侍應問有冇中銀白金卡,有就七折,我冇白金卡喎,我得中銀
砌得咁靚仔嘅壽司大併盤,睇得又食得
食鷄蛋仔送义燒,ho jack(潮州話)
哈記牌雪糕都有十四款,想食到阿哥變肥佬牙
麵都有抹茶,有創意
你點知我地有個喇沙仔㗎?少少辣,濕濕地,好醒胃。
牛肉餅,my favourite, 巴東嘅,香而脆。
整碗粥清清腸胃,好有鮮味喎。
由印度人現場親自泡制,清而少甜。
到埋單喇,侍應問有冇中銀白金卡,有就七折,我冇白金卡喎,我得中銀Infinite卡 jor bor, 得唔得先?侍應識貨喎,高檔次咁多,梗係得喇。
一樣野我要超讚就係呢度d服務態度。去酒店食自助餐,侍應一般都幾好禮貌,但廚師就有時木口木面,細細聲同隔離同事粗口講野都見過。但喱度d員工,包括帶位小姐同埋男女侍應都好有禮貌,難得嘅係現場泡制食物嘅男女廚師都係彬彬有禮,令客人感覺好舒服,歸功於邊個,梗係喱度d管理層喇,我俾個讚你