今日你阿哥我生日,嚟到香格里拉食自助餐,家中三位darling其中兩位夜晚有約,唯有食午餐喇。自助午餐一般酒店都係d大路野,喱間都係大路野,但大路得嚟又有d獨特心思同創意野。乜心思咁有料呀?等阿哥而家話你聽。你阿哥我一向唔太鍾意食漢堡飽,但喱個現場即製迷你漢堡,飽脆肉香,我覺得巧巧食。餃子鷄翼都俾你諗倒而且又好食,讚 砌得咁靚仔嘅壽司大併盤,睇得又食得食鷄蛋仔送义燒,ho jack(潮州話)哈記牌雪糕都有十四款,想食到阿哥變肥佬牙我darling Ann姐自细喺外國食慣甜品,佢都話喱度d甜品款多味道好,重發現甜品有件金箔添。佢又話d湯丸花生糊巧正,攪到一向唔太鍾意食甜品嘅阿哥我即刻飛身出去攞碗試吓,確係麵都有抹茶,有創意你點知我地有個喇沙仔㗎?少少辣,濕濕地,好醒胃。牛肉餅,my favourite, 巴東嘅,香而脆。整碗粥清清腸胃,好有鮮味喎。由印度人現場親自泡制,清而少甜。睇完上面,唔知你又同唔同意我話d食物有心思及創意呢?至於其他大路野,蟹及瀬尿蝦細隻,但鮮甜。蒸帶子唔錯。龍蝦鉗都ok,但最好預先壓碎少少,方便進食。到埋單喇,侍應問有冇中銀白金卡,有就七折,我冇白金卡喎,我得中銀

香烤三文魚或牛肉漢堡及餃子鷄翼

。餃子鷄翼都俾你諗倒而且又好食,讚

壽司大併盆

砌得咁靚仔嘅壽司大併盤,睇得又食得

义燒鷄蛋仔

食鷄蛋仔送义燒,ho jack(潮州話)
哈記牌十四款雪糕

哈記牌雪糕都有十四款,想食到阿哥變肥佬牙

甜品

抹茶海鮮麵

麵都有抹茶,有創意

馬來龍蝦喇沙

你點知我地有個喇沙仔㗎
?少少辣,濕濕地,好醒胃。
巴東牛肉餅

牛肉餅,my favourite, 巴東嘅,香而脆。
番茄海鮮龍蝦鉗粥

整碗粥清清腸胃,好有鮮味喎。
印度綠豆餅

由印度人現場親自泡制,清而少甜。
龍蝦鉗

蒸帶子

到埋單喇,侍應問有冇中銀白金卡,有就七折,我冇白金卡喎
,我得中銀Infinite卡 jor bor, 得唔得先?侍應識貨喎,高檔次咁多,梗係得喇。

一樣野我要超讚就係呢度d服務態度。去酒店食自助餐侍應一般都幾好禮貌,但廚師就有時木口木面,細細聲同隔離同事粗口講野都見過。但喱度d員工,包括帶位小姐同埋男女侍應都好有禮貌,難得嘅係現場泡制食物嘅男女廚師都係彬彬有禮,令客人感覺好舒服,歸功於邊個,梗係喱度d管理層喇,我俾個讚你

香烤三文魚或牛肉漢堡及餃子鷄翼
壽司大併盆