琴日去銅鑼灣行街,去左利舞臺金不換泰國餐廳,主打泰國菜種類多。餐廳環境清幽,卡位頗寛適,用膳環境不錯喔。今次order 左菠蘿海鮮飯和椰芯紅咖喱牛肉。椰芯紅咖喱可以選擇配牛肉🐂、豬肉🐷、雞肉🐔,我選了摯愛❤️嘅牛肉🐂。講吓個菠蘿海鮮飯先,餡料當然有菠蘿啦,haha🙂,海鮮有蝦🦐、魷魚,其他配料有火腿粒、粟米粒、紅蘿蔔粒、青豆。另外,炸腰果、肉鬆另上。腰果是脆的😄呢個海鮮飯足料,飯乾身,整體好食唔錯呀😋😋椰芯🥥紅咖喱牛肉🐂,份量也是足夠的,咖喱唔會太辣、椰芯唔會硬。牛肉鮮嫩幾好味喔😋😋如果10分滿分,今次用膳 8分。

如果10分滿分,今次用膳 8分。
2021-05-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch