2014-01-13 4348 views
黎過好多次,環境真係好好。同埋雖然呢到個價錢比起其他火鍋店係貴,但係絕對係物超所值。先唔好講啲野食先,呢到個抽風系統真係做得好好,食完成餐個身都唔會話好大陣味。另外洗手間亦設有漱口水同頭髮香味噴霧。 由於黎過幾次,所以都試過幾種湯底:沙嗲、四川麻辣、椰子雞湯、冬蔭功、花膠嚮螺雞湯。而今次去正正就係試花膠嚮螺雞同冬蔭功。啲湯黎到一定一定要先飲左個湯先,真係好足料!花膠嚮螺雞湯個湯底好甜,隻雞又滑。而冬蔭功個味就好正宗!  另外我已經有一個必食list!明太子魚餅真係好滑好滑同好滑!另外呢到嘅響玲同出面唔同嘅係可以即食又唔會話好油,同個酸酸地嘅汁好match!而呢一次去竟然出左新產品 - 冰鎮波士頓龍蝦!一塊龍蝦肉加一塊菠蘿夾住一齊食好正!我地重個殼放埋落冬蔭功個湯到一齊煲令到個湯更鮮甜!呢個時候放啲蜂巢豆腐落去吸收晒啲湯真係正到暈! 另外松露餃、芋頭豬肉餃、炸芝士年糕、半個拳頭咁大嘅雲吞都列入左我必食list當中。      不過我就唔太建議食四川麻辣鍋,正如我所講由於太足料嘅關係,小辣都已經辣到喊。聽店主講好多大陸人都食唔到。所以如果要叫麻辣鍋就真係要三思喇。 唯一唔滿意嘅係洗手間廁格

冬蔭功

花膠響螺雞湯
年糕福袋

冰鎮波士頓龍蝦

蜂巢豆腐

明太子魚餅

炸芝士年糕

嚮玲
不過我就唔太建議食四川麻辣鍋,正如我所講由於太足料嘅關係,小辣都已經辣到喊。聽店主講好多大陸人都食唔到。所以如果要叫麻辣鍋就真係要三思喇。 唯一唔滿意嘅係洗手間廁格真係太窄,開門果陣真係要好小心同埋要吸一大啖氣縮起個肚先出到去。

2014-01-09
$250 (Dinner)
冬蔭功
花膠響螺雞湯