2008-06-16
6月8日, 優閒的星期天, 事關仲有一日假期. 去呀菲屋企之前先黎食少少野~ 睇過下午茶餐牌, 我地都覺得唔係咁抵, 所以我地淨係叫快餐同散叫咗三文治~::: 快餐 沙爹牛肉腸旦米 + 茶走 ::: $23所有料都放晒落去, 仲要用呢d傳統既平底碗, 真係滿到瀉咁滯~ 味道只係一般, 牛肉淋但係冇乜沙爹味, 蛋呢就蛋黃熟咗一半~ 可以用普通到唔普通黎形容~ 不過呢, 茶走原來好好飲!!! 我地都一直想試, 不過唔想喺d普通茶餐廳到飲, 驚會失望, 所以揀喺哩度試應該唔會差~ 好正, 好滑, 甜度適中飲得出煉奶味~ 我諗我地以後飲奶茶都會揀茶走~::: 滷水牛展三文治 ::: $12滷水味幾濃, 牛展都幾有味, 不過略嫌單調咗d, 只不過係2塊麵包夾住d牛展, 我諗原意佢地係想d滷水汁滲入個麵包度, 創意有分, 不過做唔到個效果……環境懷舊, 最適合黎食個優閒既茶餐~ 呢類冰室剩番好少, 應該好好保留香港傳統既文化~
::: 快餐 沙爹牛肉腸旦米 + 茶走 ::: $23
::: 滷水牛展三文治 ::: $12