2019-05-08
📍餐廳位於旺角帝京酒店入面, 有特大既落地玻璃,今次安排窗口位置,望出去見到花墟同埋獅子山🏞, 景觀好開揚,令人好relax🥰. 平日既lunch佢地係提供semi-buffet, 可以11點食到到2點半,有前菜、沙津、湯、甜品都係任食的🤗✔️坐左陣manager👨🏻就介紹我地一杯「羽衣甘藍蘋果汁」, 話唔會有臭青味🥬。 羽衣甘藍近年都係大熱既Super food, 根據網上面講羽衣甘藍有豐富維他命A、維他命C、維他命K、葉酸、鈣質、鐵質及纖維。但平時就咁齋食, 我就麻麻地啦, 但今次打左汁仲加埋我極度鐘意既蘋果汁🍅, 所以就加左$20試下。2隻味出奇地夾😲, 但個人就唔鐘意羽衣甘藍咁多渣, 如果D渣可以減半口感會好D, 但整體黎講都係不錯的😬✔️湯有南瓜湯同埋合桃糊🥣南瓜湯中南瓜味好濃, 質感唔算好杰身。合桃糊而家少左好多地方有得食, 竟然係比較西式既地方竟然有合桃糊食真係喜出望外😽😻! 合桃糊中入面仲有少少合桃既細粒, 隻size係唔需要咬同咀嚼,但口感就豐富左好多! 味道偏甜但接受到既範圍, 而且帶有好香既合桃味! 我忍唔住食左2碗!🤭🤭🤭✔️蒲燒鰻魚飯配味噌湯($238)🍱有3大條鰻
✔️蒲燒鰻魚飯配味噌湯($238)🍱有3大條鰻魚, 而且好厚身好肥美,好滿足🤩🤩🤩。"筆"起第一啖飯之後就見盒底, 對於我哩個小飯桶黎講, 感覺真係不太良好, 仲擔心緊唔夠飽。但食完第一條鰻魚之後就飽左一半...終於明白點解餐廳會配咁少飯🍚...不過如果係2條鰻魚, 多番少少飯, 比例上感覺會好D🙆♀️
✔️廚神叉燒乳豬煎蛋飯($178)🐖外觀上好似同普通燒味鋪唔算好大分別, 不過一篤穿隻蛋就知個分別啦! 一篤穿D蛋汁就流哂出黎...好治癒呀🥳! 乳豬口感鬆化叉燒係半肥瘦, 味道正常唔算好突出。
🍰🧁🥧甜品唔算好多款, 朱古力蛋糕係最多人食🍩, 如果想試既朋友就記住見到有就食左先啦~ 2點左右就已經無哂, 可能因為平日既關係, 餐廳都無refill lu...