2014-03-10 877 views
原先今日因為來自星星的感染想去食韓國菜, 但 5:15 在尖沙咀三角公廁開始上去金巴利道路經李家, 喜來稀肉, RED CHICKEN 的門前分別已有 30-50 人排隊, 非常誇張!!! 我地當然唔會傻仔咁係度等啦  後來肥仔話想食扒, 咁就打算去佐敦牛屋試吓, 但到牛屋門前又左諗右諗, 再行前左幾步見到有間尼泊爾人開的 PIZZA 外賣店, 但原來旁邊有堂食的, 望吓佢個 MENU 都好吸引, 而且係玻璃窗見佢地整嘅 PIZZA 都好靚, 就決定在此一試.望入店內空間比較細, 只有 5 張小檯, 但已滿坐, 大概等了5-10 分鐘左右就有位了. 我們在等位時已鎖定叫咩食物, 但眼見隔離檯嘅燒豬仔骨好正, 但可惜我同肥仔2個人又食唔晒咁多野, 所以最後我都係叫返我地原定選好兩樣菜式:1. 卡拜尼意粉呢樣係肥仔嘅飛弗, 一嚟到肥仔已經攞起隻叉, 等我相機一食完就開動, 佢食完第一啖就向到擰擰頭冇表情咁......我就問佢: , 佢就豎起隻手指公話好正, 叫我快D試吓! 我一試感覺好 creamy 味道好香濃, 一定有下次! 2. 煙三文魚配芝士千島醬 PIZZA (Small 8")

1. 卡拜尼意粉
呢樣係肥仔嘅飛弗, 一嚟到肥仔已經攞起隻叉, 等我相機一食完就開動, 佢食完第一啖就向到擰擰頭冇表情咁......我就問佢: [做咩事呀? 唔好食架???], 佢就豎起隻手指公話好正, 叫我快D試吓! 我一試感覺好 creamy 味道好香濃, 一定有下次!
卡拜尼意粉
由於個 PIZZA 係即搓即製, 所以等候時間比較長少少, 由落單起計大概等左廿五分鐘左右, 係等緊嘅時間, 另一邊隔離枉叫左半隻燒雞來到, 好似好正, 佢地食緊果時, d香噴噴嘅肉味係咁飄過嚟, 搞到我有d衝動想叫返半隻嚟食, 但一諗起宜家要減肥唔食咁多就打消左念頭!!

講返我地個 PIZZA 先, 當個 PIZZA 來到時我地係睇唔到有三文魚, 因為已經比濃厚嘅芝士覆蓋晒, 我地都襯熱喇喇聲食, 一拉起 PIZZA 見到 D 芝士已經好吸引,  食落有啖啖芝士同三文魚, 內層仲有菠菜菠蘿...等等嘅配料, 味道配搭都唔錯, 只係覺得個皮邊不夠脆.
煙三文魚芝士千島醬 PIZZA
整睇呢間小店嘅美食都唔錯, 係我倆日後開飯嘅選擇, 希望下次再來可以試燒雞同意大利飯!
2014-03-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
卡拜尼意粉
煙三文魚芝士千島醬 PIZZA